Toyota Landcruiser Owners Club

The Toyota Landcruiser Owners Club
Landcruiser Club - Dedicated to Toyota Landcruiser, Amazon, Colorado and Prado Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
TLOCUK Club ShopClub Shop  TLOCUK Classified Ads serviceClassified Ads  dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs
TLOCUK HomeTLOCUK Home   TLOCUK ForumsTLOCUK Forums  Click here to link to the South African LandCruiser Owners Club websiteLCCSA  Click here to link to the Australian LandCruiser Owners OnLine website - possibly the longest established Land Cruiser club on the net!LCOOL  Click here to link to the IH8MUD website - run by extremely enthusiastic Land Cruiser owners, with a fantastic source of DIY information and useful forum!IH8MUD

--please help--theft deterrent system indicator light blinks


 
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> 120 Series / Prado Technical Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dalmato
Newbie


Joined: 22 Sep 2019
Posts: 5
Location: Croatia

PostPosted: Mon Oct 07, 2019 21:44    Post subject: --please help--theft deterrent system indicator light blinks Reply with quote

hi guys...please help..
I can't start the engine, "engine immobilizer system / theft deterrent system indicator light" blinks on car dashboard.
What can I do to start the engine?
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Mon Oct 07, 2019 21:44    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
BriComp
Newbie


Joined: 06 Dec 2010
Posts: 9
Location: Cheltenham

PostPosted: Wed Oct 09, 2019 10:12    Post subject: Reply with quote

I had the same problem. Mr T quoted 3500 to repair. Claimed that existing key no good and would need 2 new keys and ecu.
It turned out that none of this was true, just that a sensor in the steering column (i think) and a chassis receiver/transmitter had failed. They still insisted that I had to pay for 2 new keys as they had been cut to my car and could not be returned. The ecu was returned. In all it cost me 1400 but that was with some heavy discounting because of the way they had dealt with me and the cars problem. I had to complain to the Dealer Principal, which was the source of the discounts. I had to subsequently fight for the as the said discounts not agreed. Fortunately I had printed copies of emails and they finally capitulated.
I will let you know the exactly failed items when I have had time to dig them out.
Back to top
View user's profile Send personal message
Dalmato
Newbie


Joined: 22 Sep 2019
Posts: 5
Location: Croatia

PostPosted: Thu Oct 10, 2019 5:27    Post subject: Reply with quote

BriComp wrote:
I had the same problem. Mr T quoted 3500 to repair. Claimed that existing key no good and would need 2 new keys and ecu.
It turned out that none of this was true, just that a sensor in the steering column (i think) and a chassis receiver/transmitter had failed. They still insisted that I had to pay for 2 new keys as they had been cut to my car and could not be returned. The ecu was returned. In all it cost me 1400 but that was with some heavy discounting because of the way they had dealt with me and the cars problem. I had to complain to the Dealer Principal, which was the source of the discounts. I had to subsequently fight for the as the said discounts not agreed. Fortunately I had printed copies of emails and they finally capitulated.
I will let you know the exactly failed items when I have had time to dig them out.




BriComp ,I would be very grateful  Very Happy
Back to top
View user's profile Send personal message
Dalmato
Newbie


Joined: 22 Sep 2019
Posts: 5
Location: Croatia

PostPosted: Fri Oct 11, 2019 5:06    Post subject: Reply with quote

When I insert car key "engine immobilizer system / theft deterrent system indicator light" light goes off. Does it mean that immobilization system is functioning ok?    Confused

15 days ago "Malfunction indicator lamp" light went on. Is it somehow connected to this current problem?  Idea
Back to top
View user's profile Send personal message
BriComp
Newbie


Joined: 06 Dec 2010
Posts: 9
Location: Cheltenham

PostPosted: Fri Oct 11, 2019 12:25    Post subject: Reply with quote

Items replaced by Mr T to get my LC going were:-
1)   AMPLIFIER, TRANSPONDER KEY - 89783-35030
and
2) COMPUTER ASSY, TRANSPONDER KEY - 89780-60340
ToyoDIY quote prices of Euro351 for 2) and Euro142 for 1)

Amayama quote 164 for 2) and 95 for item 1)

I don't know why they thought that they needed to replace both items. It is unlikely that they both failed at the same time.
Back to top
View user's profile Send personal message
Dalmato
Newbie


Joined: 22 Sep 2019
Posts: 5
Location: Croatia

PostPosted: Sat Oct 12, 2019 4:40    Post subject: Reply with quote

BriComp wrote:
Items replaced by Mr T to get my LC going were:-
1) AMPLIFIER, TRANSPONDER KEY - 89783-35030
and
2) COMPUTER ASSY, TRANSPONDER KEY - 89780-60340
ToyoDIY quote prices of Euro351 for 2) and Euro142 for 1)

Amayama quote 164 for 2) and 95 for item 1)

I don't know why they thought that they needed to replace both items. It is unlikely that they both failed at the same time.



Than you BriComp  Very Happy  Very Happy
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> 120 Series / Prado Technical Forum All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group