All Wheel Drive Club

The Toyota Landcruiser Owners Club
Landcruiser Club - Dedicated to Toyota Landcruiser, Amazon, Colorado and Prado Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
TLOCUK Club ShopClub Shop  TLOCUK Classified Ads serviceClassified Ads  dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs
TLOCUK HomeTLOCUK Home   TLOCUK ForumsTLOCUK Forums  Click here to link to the South African LandCruiser Owners Club websiteLCCSA  Click here to link to the Australian LandCruiser Owners OnLine website - possibly the longest established Land Cruiser club on the net!LCOOL  Click here to link to the IH8MUD website - run by extremely enthusiastic Land Cruiser owners, with a fantastic source of DIY information and useful forum!IH8MUD

AHC issue 🤔🤔


 
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> 100 Series / Amazon Technical Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
L18 CGL
*


Joined: 30 Dec 2007
Posts: 36
Location: Northern Ireland

PostPosted: Mon Nov 09, 2020 20:06    Post subject: AHC issue 🤔🤔 Reply with quote

8 months ago truck burst the drivers rear feed pipe from valve unit to sphere. I ended up replacing all the small pipes from each sphere to valve block and replaced fluid with proper toyota stuff. Truck eventually levelled up with some playing about with diagnostic active tests of actuating front and rear levelling solenoids. Drove it for 5 miles and it suddenly dropped both drivers front and rear corners. Put it back on ramp and the feed pipe from drivers rear sphere to shock was weeping so I assumed loss in pressure caused the drop. Toyota wanted £400 plus vodka and tonic for pipe so managed to source from United Emerites for £130 plus shipping 👌 Pipe arrived after a long wait with shipping restrictions, got it fitted and now I have a new issue. As soon as truck levels up on N height it hold pressure for 1-2 secs then drops on drivers side. Checked height sensors all seem fine. Have tried bleeding/driving and all sorts but I have a 10cm difference between front heights and led is holding at N. Iím having a wild guess but it seems to me like the solenodid valve may be faulty as it is showing no faults almost as if a diaphram or something isnít working on the block for drivers side any input would be much appriciated
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Mon Nov 09, 2020 20:06    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> 100 Series / Amazon Technical Forum All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group