Adrian Flux : 01553 845 945

The Toyota Landcruiser Owners Club
Landcruiser Club - Dedicated to Toyota Landcruiser, Amazon, Colorado and Prado Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
TLOCUK Club ShopClub Shop  TLOCUK Classified Ads serviceClassified Ads  dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs
TLOCUK HomeTLOCUK Home   TLOCUK ForumsTLOCUK Forums  Click here to link to the South African LandCruiser Owners Club websiteLCCSA  Click here to link to the Australian LandCruiser Owners OnLine website - possibly the longest established Land Cruiser club on the net!LCOOL  Click here to link to the IH8MUD website - run by extremely enthusiastic Land Cruiser owners, with a fantastic source of DIY information and useful forum!IH8MUD

immobiliser nightmare - owning up to user error...!


 
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> Alarms, immobilisers and key fobs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Colorado 98
Newbie


Joined: 14 May 2011
Posts: 3
Location: uk

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 17:04    Post subject: immobiliser nightmare - owning up to user error...! Reply with quote

2000 Landrcuiser Colorado.

I have a problem (i now find) with the electrics on a car i bought three months ago. The batteries are not charging. I discovered this when it would not start yesterday morning. starter turned but not enough to get going.

Got a jump, all seemed fine. Drove for an hour and just at the end of my journey (fortunately) several unconnected warning lights came on on the dash (handbrake, ABS, Transmissiom and others). Radio stopped working and I limped into the parking area.

No life at all in the batteries, when i tried to start the engine.

Here is the learning part for me. NEVER TAKE BOTH BATTERIES OUT AT THE SAME TIME.

I did this to hook them up to battery chargers (good six hour charge). What it caused was I presume, the immobiliser to kick in. Anyway the starter motor turns but does not start the engine. The indicator lights are permanently on. The windscreen wipers wont turn off.

My problem is that the key fob I have is obviously not an original. It is a key and buttons incorporated single unit. Making me think it cannot be the Master Key.

I now have a vehicle I cannot start.

Please can anybody give me some guidance om what to do next please!

Thanks
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Thu Feb 21, 2013 17:04    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> Alarms, immobilisers and key fobs All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group