Adrian Flux : 01553 845 945

The Toyota Landcruiser Owners Club
Landcruiser Club - Dedicated to Toyota Landcruiser, Amazon, Colorado and Prado Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
TLOCUK Club ShopClub Shop  TLOCUK Classified Ads serviceClassified Ads  dynamic online chat serviceChatrooms  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs
TLOCUK HomeTLOCUK Home   TLOCUK ForumsTLOCUK Forums  Click here to link to the South African LandCruiser Owners Club websiteLCCSA  Click here to link to the Australian LandCruiser Owners OnLine website - possibly the longest established Land Cruiser club on the net!LCOOL  Click here to link to the IH8MUD website - run by extremely enthusiastic Land Cruiser owners, with a fantastic source of DIY information and useful forum!IH8MUD

Immobilised.


 
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> Alarms, immobilisers and key fobs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nick63
Newbie


Joined: 15 Oct 2015
Posts: 2
Location: Bristol

PostPosted: Thu Oct 15, 2015 15:38    Post subject: Immobilised. Reply with quote

Hi guys.

Apologies for registering and coming straight in with a question, but I'm kinda stuck.
Am the owner of a series 1996 24v 80gs. 80k, I'm the second owner. Lovely condition, but and its a big but, car has been in storage for the last two years whilst I was abroad. We've replaced 12v batteries with new but will not turn over due to not being able to switch off alarm system. Fob lights up when pressed but doesn't disable alarm. Have searched through here but unless I'm missing a post can't find one that covers this exact problem. Toyota told me car should still start even if alarm is sounding, but I thought the whole point of an immobiliser was to immobilise. Alarm is Toyota 364t, fob is oblong two buttons one red one black.

Any help or advice would be gratefully appreciated, before I turn to an auto leccy.

Many thanks

Nick.
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Thu Oct 15, 2015 15:38    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
andy
Moderator


Joined: 16 Dec 2003
Posts: 1987
Location: Polegate, Sussex, England.

PostPosted: Thu Oct 15, 2015 16:52    Post subject: Reply with quote

Not familiar with that system, but if you have two buttons on the fob try pressing both at same time, this acts as a reset function on some systems.
_________________
It's Not a Bl**dy Jeep it's a Landcruiser
100 Series VX Limited
Mercedes Sprinter 311 Luton
1993 VX80 4.2td SOLD
1996 Hilux Surf SSR-G Intercooler Sold
1994 Hilux Surf SSR-V Sold
Back to top
View user's profile Send personal message AIM Address
Nick63
Newbie


Joined: 15 Oct 2015
Posts: 2
Location: Bristol

PostPosted: Fri Oct 16, 2015 9:49    Post subject: Reply with quote

Hi Andy.

Yep tried that, no joy.  Alarm is Toyota factory fit. Siren is bolted to passenger side inner bay.
Back to top
View user's profile Send personal message
andy
Moderator


Joined: 16 Dec 2003
Posts: 1987
Location: Polegate, Sussex, England.

PostPosted: Fri Oct 16, 2015 17:55    Post subject: Reply with quote

Have you done a search on the forum, lots to read http://www.tlocuk.co.uk/forums/search.php?mode=results
_________________
It's Not a Bl**dy Jeep it's a Landcruiser
100 Series VX Limited
Mercedes Sprinter 311 Luton
1993 VX80 4.2td SOLD
1996 Hilux Surf SSR-G Intercooler Sold
1994 Hilux Surf SSR-V Sold
Back to top
View user's profile Send personal message AIM Address
ngazidja
*


Joined: 11 Jun 2013
Posts: 16
Location: Oxford

PostPosted: Mon Nov 28, 2016 18:03    Post subject: Reply with quote

Hi Nick, I have the same problem, did you ever sort this out...?
Iain.
Back to top
View user's profile Send personal message
ngazidja
*


Joined: 11 Jun 2013
Posts: 16
Location: Oxford

PostPosted: Wed Nov 30, 2016 17:48    Post subject: Reply with quote

Just in case anyone else has this problem, I've fixed it. Assuming the "hold for 10 seconds" doesn't work and the battery in the fob is ok, make sure the batteries in the vehicle are sufficiently charged (ie completely, not "almost"...  Embarassed  ). Then:

1. Disconnect the batteries (both),
2. Insert key into ignition and turn to ON,
3. Reconnect batteries,
4. Turn ignition off,
5. Press remote control (black button) for 10 seconds.

The alarm should reset.

Incidentally, the alarm seems to be a Scorpion 5000, and it wasn't factory fitted, but it was fitted to all vehicles at point of entry into the UK. Bristol docks, apparently.
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> Alarms, immobilisers and key fobs All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group