Adrian Flux : 01553 845 945

The Toyota Landcruiser Owners Club
Landcruiser Club - Dedicated to Toyota Landcruiser, Amazon, Colorado and Prado Owners
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Watched TopicsWatched Topics   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your personal messagesLog in to check your personal messages   Log inLog in 
TLOCUK HomeTLOCUK Home   TLOCUK ForumsTLOCUK Forums  TLOCUK FaceBook GroupTLOCUK FaceBook Group
Click here to link to the South African LandCruiser Owners Club websiteLCCSA  Click here to link to the Australian LandCruiser Owners OnLine website - possibly the longest established Land Cruiser club on the net!LCOOL  Click here to link to the IH8MUD website - run by extremely enthusiastic Land Cruiser owners, with a fantastic source of DIY information and useful forum!IH8MUD  Yellow Diamond ClubsYellow Diamond Clubs

2 problems of new member


 
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> New member introductions
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DafyddWW
Newbie


Joined: 06 Jun 2020
Posts: 4
Location: 3 miles S of Bangor Gwynedd

PostPosted: Sat Jun 06, 2020 21:22    Post subject: 2 problems of new member Reply with quote

Hi All,

Problem 1. I first registered as a member in Feb of this year under my full name of Dafydd Wynn Williams, but have since been unable to log in and it keeps telling me that I have used the wrong name or password. The "forgotten your password" choice doesn't work either as I just end up being told that is unavailable because my membership is inactive!  I have emailed the Administrator,as instructed, on 3 occasions for help in the last 4 months, but never got any response.
I have just joined again using my sons persona, which I why I am able to make this post.
I have been an active Lifetime member of the Isuzu Trooper Club site , ITOC, for the last 15 years without this trouble.
How does one prod the administrator in to life?

Problem 2. After being on the lookout for many months, in January I saw a 2003 diesel manual SWB silver LC, just what I was looking for. It had 130K on the clock, was advertised as having A FULL AND UP TO DATE SERVICE HISTORY and would have a 3 year warranty, etc etc etc. This was from a dealer  E.S.A.Automotive in Sheffield, I am near Bangor, Gwynedd. After a general inspection (no lift) and a test drive, I bought it.  It transpired that there was no record of any servicing since 2006 at 30k and no Warranty was given or taken out. There are several other matters upon which the dealer has been untruthful.
I have not had the vehicle on the road since brought home from Sheffield, until this week,because of the unknown age of the cam belt and unknown service situation,  when I had the local Toyota Dealer do a full  service and cam belt change.
Getting it up on a lift revealed very serious and general corrosion, to such an extent that it is currently unroadworthy, and certainly wouldn't pass an MOT. the current MOT was in Nov 2019. You can poke a finger through paper thin metal in many many places underneath.
I am having difficulty in getting Trading Standards to stir themselves, who are not contactable directly, only through CAB Sheffield, despite this being a clear case of Misrepresentation  on the Warranty and Service History.  I accept it is my own fault over the corrosion as I should not have bought it without putting it on a lift. The only reference to corrosion is on the current MOT which gives an advisory of "corrosion of the chassis but not affecting the structural stability" which is a serous understatement.
I have emailed and written to the seller claiming he should reimburse the cost of the service and cam belt @ £565 in-lieu of the absent service history, but  no reply until this week when Legal4U, solicitors from Tyne Side replied on his behalf denying fault but offering £200!

Apologies for this long story, but has anyone any suggestions on how I might proceed?

Dafydd  Wynn Williams
Back to top
View user's profile Send personal message
Google
Sponsor





PostPosted: Sat Jun 06, 2020 21:22    Post subject: Google Ads keep this community free to join!


Back to top
eurag
Newbie


Joined: 24 Feb 2019
Posts: 7
Location: West Sussex

PostPosted: Mon Jun 08, 2020 10:27    Post subject: Reply with quote

Try talking to VOSA. They take a very dim view of dodgy MOTs. The only problem is 8 months since the MOT.  A lot can happen in 8 months. You should really be returning  the vehicle as the condition was misrepresented in the original advert. I assume you still have a copy?

Did you not ask about history and warranty when you test drove it?


I have just reread your post. Having bought the car and then had it standing for 5 months, I think you will have very little comeback. sorry
Back to top
View user's profile Send personal message
DafyddWW
Newbie


Joined: 06 Jun 2020
Posts: 4
Location: 3 miles S of Bangor Gwynedd

PostPosted: Thu Jun 11, 2020 11:38    Post subject: Reply with quote

Hi eurag,

I have a copy of the web page ad/description, which clearly states that the car had "fully up to date full service history" and describes the 3 months warranty, and it is on those 2 points that I am seeking restitution   I complained to the seller about these omissions immediately on the day of purchase and several times since. The solicitor now involved has conveyed the sellers offer of £200, or,  to "unwind the deal" so I have chosen the latter but not had a response to that letter yet.

I'll post the outcome, and hopefully continue my search for a recent SWB 3 door, diesel, manual  silver TLc, with a sound undercarriage! Delivery time of anew Commercial van is still in excess of 6 months (if your lucky) I am told.

Dafydd WW
Back to top
View user's profile Send personal message
administrator
Site Admin


Joined: 02 Oct 2003
Posts: 68
Location: UK

PostPosted: Fri Jun 12, 2020 13:37    Post subject: Re: 2 problems of new member Reply with quote

The whole registration process is automated - You haven’t clicked on the ‘activate my account’ link in the email you get when you registered.

Maybe in your spam box?

Try the ‘forgotten password’ link at the login screen now - you should be able to get a bit further.

Simon thumbright



DafyddWW wrote:
Hi All,

Problem 1. I first registered as a member in Feb of this year under my full name of Dafydd Wynn Williams, but have since been unable to log in and it keeps telling me that I have used the wrong name or password. The "forgotten your password" choice doesn't work either as I just end up being told that is unavailable because my membership is inactive!  I have emailed the Administrator,as instructed, on 3 occasions for help in the last 4 months, but never got any response.

_________________
Yellow Diamond Clubs
Back to top
View user's profile Send personal message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    The Toyota Landcruiser Owners Club Forum Index -> New member introductions All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


All contents © Hobson's Choice IT Solutions Ltd 1997 on
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group